tisdag 18 december 2007

Smarrig tryffel!!

En tryffel som är lätt att göra och som blir jättegod är denna cognacstryffel!!
Tryffeln går snabbt att tillverka och du gör dem i de fina formar du aldrig mer kommer göra ischoklad i... =)
200 gram choklad
100 gram rumsvarmt osaltat smör
1 3/4 dl florsocker
50 ml cognac

Smält chokladen, låt den inte vara varmare än 35 grader, då smälter smöret...
Vispa florsocker och smör luftigt
Häll i chokladen och fortsätt vispa medan du sedan häller i cognacen
Spritsa massan i formarna!
TADA!! Låt stelna och njut!

Kan med fördel även göras med whiskey! Välj din favorit!!
Blir en "vuxen" smak och brukar uppskattas av det manliga könet... Varför inte ge bort lite till pappa, sambon eller kanske svärfar?!! =)

Ikväll har jag gjort köttbullar... Blev goda, men inte lika goda som farmors!!
Måste nog få veta hemligheten till hennes fantastiska köttbullar... Ska göra lite fler innan jul!
Köttbullar i massor är ett måste på mitt julbord!!

Var i Mora idag och kollade så inte mina förvärkar påverkat tappen. Fick bra besked!
Så trots att de är jobbiga så är det ingen fara nu att Kotten är på väg... Jätteskönt!!
Får promenera igen och ska nog sladda lite på skidorna i jul oxå!! =)

Trevlig kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar