måndag 28 april 2008

Recept på chokladtårta

Receptet som jag lovat att dela med mig av... Så till Pernilla och alla andra, här är det!!

En underbar chokladtårta, enkel att göra, som blir supersmarrig!! =)

Botten
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Topping
250 gram mascarpone
200 gram mörk choklad

3 dl vispgrädde
Frysta hallon
Färska bär
Riven choklad

Gör så här:
Ugnen på varmluft 175 grader, har man inte varmluft så ta ca 200 grader.

Smält smör, rör ner socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen. Rör ner ett ägg i taget och sist vetemjölet.
Ner i en smörad och bröad form med löstagbar kant. In i ugnen 15 minuter. Låt svalna!

Gör under tiden toppingen och hallongrädden.
Vispa upp mascarponen, smält chokladen. Häll ner den smälta chokladen i mascarponen under tiden du vispar.
När kakan svalnat ordentligt breder du ut chokladsmeten över kakan.
Dekorera med ex. färska bär, riven choklad!!

Vispa grädden, strax innan den är färdig slänger du ner frysta hallon och vispar sönder dem tillsammans med grädden... Mums!

Tårtan kan med stor fördel göras dagen innan och förvaras i kylen under aliminiumfolie!!
Tag fram en stund innan servering.... Och dekorera så klart samma dag!

Tårtan blir godare dagen efter, mer fyllig!! Perfekt när man vill förbereda kalas i tid...

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar