tisdag 20 april 2010

Kanske kanske


Superkulan 35+6
Kom på idag att jag inte tagit en enda bild på superkulan... Fanns inte en bild på mig från denna graviditet, och nåt kort är ju kul att ha... Roligt senare i livet att se hur man såg ut med Kottan i magen!
Simon fick agera fotograf och lyckades rätt bra. Både jag och magen hamnade till slut på samma kort!
Jag har senaste veckan haft som en rejäl mensvärk till och från som gjort riktigt ont! Började undra om det ändå kanske "hänt något" nu... Var hos min barnmorska idag och bad henne känna efter om tappen nu ändrats något. Och det hade den verkligen. Den var förkortad, helt mjuk och modermunnen öppen 1,5 cm! TJOHO!!
Kan nog vara så att denna bebbe inte tänker vänta allt för länge till på att komma ut!
Nu kan jag gärna ha lite mera värk, för nu äntligen så gör den någon nytta och är inte bara pinvärk!! =)
Idag i 35+6 började mitt vatten att sippra under Sigges graviditet och två dagar senare är han född. Tror inte riktigt det blir lika denna gången. Men skönt att det iaf inte verkar dröja 4 veckor till. Fast man vet aldrig med graviditeter, trots att jag börjat öppna mig kan jag vara grundlurad... Bebis kanske visst tänker stanna länge till!
Jag får snällt luta mig tillbaka och vänta!
Imorgon ska jag till Elverum i Norge för visning av deras förlossningsklinik. Vi har mycket närmare dit än till Falun när det är dags att föda. Så jag ska dit för att se hur det ser ut och "känna av" läget. Om jag helt enkelt vill åka dit istället...
De har även plats för papporna där vilket de ej har i Falun, vilket känns som en stor fördel. Det är skillnad om man bor i en storstad och papporna inte får stanna. De kan då åka hem och komma tillbaka flera gånger om. Vi som bor här och har 19 mil hem från Falun har inte samma möjlighet så det känns viktigt att få ha sin partner kvar iaf första dygnet!
Nu väntar sängen...

2 kommentarer:

  1. Så fin =) Åh, lycka till nu. Håller tummarna för att det inte ska dra ut på tiden alltför mkt ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. vilken härlig mage!!
    Min svägerska va öppen typ 3 cm flera veckor, men hoppas att det sätter igång snart för dig, inge kul att ha ont till å från..
    Lycka till!

    SvaraRadera