fredag 24 oktober 2008

Vänner på middag


Ikväll hade vi Anna och Björn här på middag! Lika mysigt och trevligt som alltid... Efter lite idétorka till en början fick jag sedan till en jättegod middag. Eftersom jag älskar italienskt så blev det med influenser från det underbara italienska köket!

Vill du ha ett hett middagstips? Här kommer det..! =)

Kycklingfilé i stora bitar läggs i ugnsfast form. Strö över grovt hackade svarta oliver och soltorkade tomater. Klicka ut pesto. Peppra. Häll över matlagningsgrädde! In i ugnen 200 grader, 25 minuter kanske... Kolla då och då. En kort stund innan de är färdigt lägger du på lite färska körsbärstomater, så de bara blir lita varma!

Färska lasagneplattor som du skär i bitar efter eget tycke! Jag brukar ta lite smalare än bandspaghetti. I kokande vatten 3 minuter... Häll i lite olja så de ej klibbar. Pasta är det sista du fixar!

Jag gjorde även tomat och mozarella sallad med olivolja, svartpeppar och basilika. Samt en avokadosallad med ruccola. Glöm ej att ställa fram balsamicovinäger och flingsalt! Servera ett gott italienskt rött vin till!! =)

Till dessert blev det..! Gammaldagsvanlijglass som vispas ihop med Amarettolikör (Disaronno). Efter smak & tycke! Ställ i frysen igen och låt frysa, helst ett par timmar. Banka eller smula grovt mandelskorporna. De läggs i botten på glasen, i med glassen och toppa med chokladsås och lite hackad mörk choklad! UNDERBART GOTT!!

Så vill du ha en middag som troligtvis går hem? Här har ni fått insidertips... =)

2 kommentarer:

  1. Gud så gott det ser ut!!
    Du får ta och göra någon superdinner när jag kommer upp ;)

    KRAM <3

    SvaraRadera
  2. Ojojoj va fint du gör, gott ser det oxå ut att vara.. tänk å få bli bjuden på sån lyxig mat =) massa kramar Jenni

    SvaraRadera