tisdag 10 mars 2009

Recept till Gourme Janne

Vitkål, wasabi och bönor hade Janne hemma!!
Tror nog han kan leta fram ngn morot, lök, potatis och creme fraiche oxå...

Av detta får du vitkåls-och morotsbiffar med kladdig wasabibönsallad!

en lagom bit vikål
2 morötter
0.5 dl solrosfrön el 1 kokt kall potatis
0.5 dl ströbröd
0.5 lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
olivolja'
soja
kryddor

Riv morötter och vitkål.
Mixa solrosfrön en kort stund eller mosa potatis grovt med gaffel
Blanda morötterna, solrosfröna/potatis och riv sen i lök. Häll 1 msk olivolja och några droppar soja. Krydda efter behag och smak! Glöm ej vitlöken.
Häll i ströbröd och blanda sen ned 2 ägg, tills "degen" blir smidig att rulla.
Låt stå ett tag. Forma till små biffar och stek sen tills de är gyllenbruna.

Bönorna sköljer du i vatten. Sen blandar du dem med liite wasabi och creme fraiche el liknande.
Servera den kladdiga bönsalladen till vitkålsbiffarna!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar