tisdag 9 mars 2010

Boven

Äntligen kom vi till någon som gav oss något konkret!
Vi fick träffa en väldigt duktig och trevlig barnläkare i Mora som verkligen lyssnade och tog till sig våra funderingar.
Han var tydlig mot oss och undersökte Sigge ordentligt. Sigge är grymt duktig vid sjukhusbesök!Jag är själv imponerad! Han gapar och säger "Aaaaa", sitter blickstilla när dem kollar i öronen. Låter doktorn klämma och känna och lyssna på mage och rygg...
Väldigt skönt att det går så bra, att han inte blir ledsen eller rädd. Allt går ju så mycket lättare då oxå! =)

Läkaren hörde att det inte lät särskilt bra på Sigges ena lunga. Att han har slem och rossel i lungan. Han har en begynnande lunginflammation vilket orsakat hostan men även hans febertoppar senaste dagarna.
Så nu är det antibiotika som gäller. Och extra strikt intag vad gäller hans astmamedicin...

Man blir ju lite matt när flera läkare lyssnat på honom och säger att "det låter fint"... Tyvärr så är det inte barnläkare vi träffat då. Så vi har återigen lärt oss att det inte är någon idé att träffa stafettläkare på vår vårdcentral som har alla möjliga bakgrunder. Utan att det bästa är att åka till barnmottagningen och träffa en barnläkare!
För så fort vi kommer till rätt person så får vi oxå bra svar. Något vi tar med oss...

Vi ska på återbesök om en månad. Då läkaren ville ta diverse prover på Sigge i "friskt" tillstånd. Dvs när detta behandlats färdigt. De ska tas blodstatus, infektionsprover, njurfunktion och saltbalans bl.a.
En "lab runda" som han kallade det. En utredning helt enkelt, just för att Sigge varit en hel del sjuk och för att han ofta drabbas av långvarig och hög feber.

Känns oerhört skönt att få göra detta. Att få veta hur det ligger till med allt, slippa undra och oroa sig...

TACK för all omtanke, det värmer!!

Nu väntar sängen, jag är ordentligt trött efter idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar